Основната критика е, че комуникацията на правителството би могла да

...
 Основната критика е, че комуникацията на правителството би могла да
Коментари Харесай

Денков: Ще се подготви енергийна стратегия

 „ Основната рецензия е, че връзката на държавното управление би могла да бъде по-добре. Споделям го ”, съобщи след срещата с представители на работодателските организации министър председателят Денков. Той обаче добави, че кабинетът е бил под напрежение с късите периоди и връзката е останала на назад във времето.

 
„ С днешната среща обменихме много хрумвания. Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца.  Колегите предложиха, че тази тактика може да се добави и с една индустриална тактика, тъй като точно огромните индустриални предприятия са най-големите консуматори на сила ”, сподели Денков.

Според Денков за служащите, които се усещат застрашени, може да има още по-добри благоприятни условия.

„ Говорихме по какъв начин да бъдат поканени най-хубавите национални и международни вложители в тези три района ”, сподели Денков.

„ Разговорите протекоха в градивен дух. Заключенията на вчерашното съглашение в огромната си част са допустими. Трябва да се положат старания за обществения разговор, повече бистрота и предвидимост при формулиране на проектите. Да не се затваряме единствено в енергийния бранш, а да гледаме цялата стопанска система и в по-далечна вероятност ”, сподели Цветан Симеонов, БТПП.

По отношение на прозрачността, съгласно него, до момента не е измислено нищо по-добро от публичните поръчки. Симеонов акцентира, че към момента вървят постепенно измененията в законодателството, които да опростят процедурите по наемане на задгранична работна ръка.

Той разяснява, че е редно занапред да се плануват тласъци за работодатели, които още от в този момент наемат служащи от енергийния бранш.

„ Преквалификацията в специалности с бъдеще също е значима. В договарянията участваха от Соларната академия. Според тях са им нужни към 2000 експерти ”, сподели Симеонов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР